Vad är skillnaden mellan pashmina och kashmir?

Senaste Nytt

Written by:

Det är lätt att blanda ihop pashmina och kashmir. Vad är egentligen pashmina och hur skiljer det sig från kashmir? Vi reder ut begreppen.

Vad är kashmir?

Kashmir som ibland även stavas kaschmir och cashmere på engelska, är underullsfibrer från tamgetter som lever i mycket kallt klimat. Namnet kommer av regionen Kashmir i norra Indien, där många tyget har sitt ursprung. Du kan bära kashmir i klädesplagg som sjalar, mössor, vantar, och tröjor. Kashmir är ett mycket exklusivt material som håller länge. Därför rekommenderar jag verkligen dig att investera i kashmirplagg. Ullen är mycket mjuk och lätt att bära med sig.

Vad är pashmina?

Pashmina är den lyxigaste typen av kashmir. Om du en gång provat pashmina, kommer du inte vilja bära något annat! Endast en liten del av all kashmir som produceras är pashmina av högsta kvalitet. Om du kommer över äkta pashmina är det något av det lyxigaste du kan bära på din hud. Halsdukar av pashmina är helt klart några av mina bästa investeringar. Du kan bära pashmina i en pashmina sjal, pashmina scarf, samt andra typer av kläder och accessoarer. Hos PashminaWear hittar du accessoarer och kläder av äkta pashmina.

Halsdukar av pashmina

Halsdukar vävda eller stickade av äkta pashmina är den ultimata lyxen för dig. En pashmina sjal är den perfekta accessoaren som du kan använda till både vardag och fest. En sjal av äkta kashmir är både mjuk och lätt och ger dig en härlig känsla av välbefinnande. Snygga kashmirhalsdukar är vackert tillbehör som passar varenda outfit. En scarf i pashmina är ett tidlöst tillbehör som du kan använda oavsett säsong.

Olika sorters varor

Hos PashminaWear kan du hitta alla typer av kashmirvaror. De är specialiserade på lyxiga accesoarer handgjorda av kashmir. Med ett stort utbud av sjalar, halsdukar, mössor, vantar, poncho, tröjor, plädar, samt kläder speciellt anpassade för sommar och vår, är det dit du ska vända dig om du är ute efter högkvalitativ pashmina. 

Spana in deras utbud för att hitta något för dig. Med respekt för hantverkartraditioner importerar de direkt från de bästa leverantörerna, med nära kontakt med sina producenter.

Många tyger och mönster

Bland deras sjalar finns många typer av mönster. De har flera varianter, såsom kypertbindning, 2-trådigt kypert, diamantkypert, tuskaftbindningrutor och ränderjacquard, pashmina melange silke, kashmirpaisley sjal, stickade sjalar, samt sjalar med print.

Bland halsdukarna kan du välja mellan halsdukar gjorda av kashmir, skotsrutiga mönster, print, tubhalsdukar, halsvärmare, och små halsdukar. De har även halsdukar i andra material såsom siden, ull, och jak.

Specialister på pashmina

PashminaWear är specialister på handgjorda kashmir- och ullprodukter av hög kvalitet. Om du inversterar i kashmir från Pashminawear, är det en investering som räcker i flera år framöver. 

PashminaWear handlar direkt med tillverkarna som de fortlöpande har nära kontakt med. Deras leverantörer är lika passionerade när det gäller ull och kashmir som de är. Detta försäkrar dig om att hela processen, från val av råvara till spinning, vävning och färgning, fokuserar på att leverera en slutprodukt av enastående kvalitet. Därmed kan de garantera dig 100 % för de varor de säljer.

Eftersom kvaliteten på äkta kashmir måste kännas med händerna, erbjuder PashminaWear fri frakt till dig på alla varor oavsett priset. Om produkten inte lever upp till dina förväntningar kan du returnera den utan kostnad. Därmed garanterar de att du blir nöjd med ditt köp.