Redo för fest med glammig makeup

Senaste Nytt

Written by:

Snart är det helg och återigen dags för fest! Gör dig festredo med makeup som passar just din hy. Sephora har alla produkter du någonsin kommer att behöva för att framhäva din skönhet. 

Med deras stora utbud kommer du hitta rätt produkter för dig, oavsett hudtyp och preferenser. Lys upp på festen med smink från Sephora!


Rengöring och återfuktning

Börja alltid med ren och återfuktad hud innan du börjar lägga på makeup. Anpassa rengöringsrutinen efter din hudtyp. För dig med acne kan det vara bra med en grundlig rengöring både morgon och kväll. Medan för andra räcker det med att bara skölja med vatten. För dig med torr och känslig hy rekommenderas särskilda produkter för känslig hy.


Hållbar bas

Efter en grundläggande rengöring tycker jag om att återfukta med en ögonkräm runt ögonen, samt en mild hudkräm som jag applicerar över hela ansiktet. Eftersom jag har väldigt känslig hy måste jag använda hudkräm även under min primer.

Därefter lägger jag på primer och efterföljande BB-cream över hela ansiktet. Concealer använder jag runt ögonen samt vid näsvingarna där jag brukar vara röd. 

Efter alla krämer brukar jag med en lätt hand applicera puder över ansiktet. Sephora har ett flertal puder i många nyanser från olika märken. Kom gärna in till en av butikerna om du vill testa i verkligheten!


Färg på kinderna

Till kinderna rekommenderar jag att främst använda rouge. Om du vill ha extra färg och gillar att ta tid på morgonen till att applicera smink, kan du även lägga på ett solpuder samt hightlighter.

Rouge

Älskar att borsta på rosiga kinder, känner mig alltid så fräsch efter att jag lagt på mitt puder. Använder klassikern NARS Orgasm som så många andra. Brukar lägga på detta rouge på äppelkinderna för ett härligt, friskt glow. 

Solpuder 

Zonerna för att lägga bronzer är vanligtvis där du brukar få sol, dvs kindbenen, pannan, näsryggen, samt lite på hakan. Det finns solpuder både med och utan skimmer, så välj det du tycker är snyggast! Detta passar bäst på sommaren, alternativt på vintern för att förlänga effekten av brännan när du kommit hem från solsemestern.

Highlighter 

Lägg därefter ett ljusare highlightingpuder ovanpå kindbenen för att lyfta dem. Jag brukar även lägga på highlighter i ögonvrån, samt under ögonbrynen. 


Välj accent 

På fest tycker jag att det är snyggt att välja en del av ansiktet att lägga fokus på. Ofta väljer jag mellan ögon, ögonbryn, och läppar. Det går att variera emellan. 

Ögon

Till ögonen brukar jag lägga på ett extra tunt lager puder för att vara säker på att inget av mitt ögonsmink faller under ögonen. Därefter brukar jag böja ögonfransarna, och sedan lägga på eyeliner, eventuell ögonskugga, och sist maskara.

Om du vill lägga fokus på ögonen kan du ta en färg som står i kontrast till din ögonfärg. Exempelvis passar blå färger väl till bruna ögon, till blå ögon passar röda toner, och till gröna ögon passar rosa nyanser.

Ögonbryn

Jag ger ögonbryn en egen rubrik, då detta kan ge en stark effekt, och vara riktigt snyggt på fest. Med markerade ögonbryn tycker jag om att hålla resten av ögonmakeupen väldigt enkel. 

Jag kan ibland matcha starka ögonbryn med röda läppar, och resten av ansiktet neutralt.

Läppar

Jag älskar verkligen färg på läpparna. Speciellt rött.

För läpparna brukar jag först rengöra med ansiktsvatten, därefter lägga på en primer speciellt för läppar. Se till att återfukta läpparna ordentligt. Speciellt på vinterhalvåret är det så ofta jag får fnasiga läppar.

Ibland lägger jag endast på läppenna, om jag vill ha ett mattare resultat som håller länge. Vill jag ha lite mer skimmer och glans, lägger jag ibland på läppstift av önskad konsistens.

Om jag bara vill ha glansiga, fuktiga läppar, väljer jag ett läppglans i en neutral rosa färg. Det ger en härlig pussmun!