Kristallkrona: Den tidlösa lyxsymbolen och omhändertagning

Senaste Nytt

Written by:

Kristallkronan har varit hemmets kronjuvel i många år. Den definitiva symbolen av lyx har präglat belysningsinredning på en högre nivå än andra former av belysning. Det kan med säkerhet sägas att kristallkronan är tidlös, men vad ska man tänka på när man överväger införskaffa en själv? Här är några tips om det beskriver dig:

Omhändertagning av prismor och kristaller

Vackra handgjorda prismor reflekterar ljus och skapar ett vackert spel af solkatter på tak och väggar. Denna magiska effekt påverkas av kristallens material, färg och form. En lampa som du tycker är snygg tänd kanske inte är lika spännande släckt eller tvärtom. Se därför till att du får se din kristallkrona i olika situationer innan du slår till. När du då väl ska montera din kristallkrona så är det viktigt att vara varsam med hanteringen av kristallerna. En prisma samlar lätt fingeravtryck och damm. Bär handskar, gärna av tyg, för att inte lämna fingeravtryck när du hanterar din kristallkrona vid montering och rengöring. Kolla med din återförsäljare vilket rengöringsmedel som deras kristaller tåler. Ofta är det okej med en blandning av vatten, ättika och citron. Jobba uppifrån och ner för att undvika att smutsen droppar ner på rena kristaller. 

Montering med tanke på tak och kristallkrona

En klassisk kristallkrona kan väga mellan fem till femtio kilo på grund av alla prismor. Ju större ju tyngre såklart, vilket du måste överväga när du väljer rätt ljuskrona för dig. Kristallkronor består av ett metallställ och massor av glas eller kristallprismor. När du väljer din kan du överväga om du vill ha den hängandes som en pendel eller nära taket som en plafond. Detta är avgörande för viktfördelning i taket hur du väljer att montera den. Nära taket så har du möjligheten att ha flera krokar för att sprida ut vikten över fler punkter. Så länge du har en balk eller liknande stabilt lager där du tänker montera din taklampa kommer det fungera. Se till att kroken du köper är godkänd till kristallkronans vikt och takets material. Om du håller koll på dessa tipsen kan du säkra dig att din kristallkrona hänger säkert. Kontakta annars kundservice hos dem du köper lampan hos för att få råd om montering. 
Nu har du koll på hur du ska hantera din kristallkrona. För fler tips och vackra lampor besök NordicCrystals.se.