Trummor för proffs och nybörjare

Senaste Nytt

Written by:

Trummor och percussion är ett av de vanligaste instrumenten i band och orkester, och är stommen i alla typer av musik. Att spela trummor passar dig som älskar att vara den som håller takten och leder dina bandmedlemmar och publik.

Trummor och trumset är något av det roligaste och mest spännande du kan spela. Trummor är enkelt att lära sig och är ett instrument som är basen i alla typer av musikstilar. Genom att kunna spela trummor kan du enkelt utöva allt från rock och pop till jazz och etniska musikstilar. Hitta dina nya trummor och börja spela redan idag!

Välj mellan akustiska och digitala trummor

Framförallt behöver du välja mellan akustiska och digitala trummor. Det finns givetvis för- och nackdelar med båda valen. Med ett akustiskt trumset får du givetvis det klassiska soundet som många är ute efter när de väljer att börja spela ett instrument. Nackdelen är såklart att det är mer högljutt och tungt än den digitala varianten.

Väljer du ett digitalt trumset kan du justera ljudet efter behag och det är även lättare att flytta och bära på.

Akustiska trumset

De akustiska trumseten är de vanligaste trumseten och består av flera olika trummor. De flesta av trumseten innehåller bland annat en bastrumma, pukor, en virveltrumma, en hi-hat och cymbaler. 

Exempelvis finns George Hennesey JBP5901 Pro trumset svart, som innehåller en bastrumma, tre pukor, en virveltrumma, hi-hat och cymbaler, samt stativ, pedaler, trumpinnar och pall. Med andra ord får du alla delar du behöver för att kunna spela trummor.

Digitaltrummor

Eltrummor, el-trummor eller digitaltrummor. Det finns många fördelar med dessa: du kan koppla hörlurar till dem och öva vilken tid som helst på dygnet utan att störa någon, de kan också kopplas till högtalare och användas i bands. Dessutom har de, beroende på modell, olika inbyggda ljudeffekter som kan göra en hel del åt soundet. 

Delar till trumset

Hitta bland delarna till trumset. Du kan köpa en trumma, en del av en trumma, eller flera olika delar. 

Cymbaler

Cymbalerna är som du vet, den del som ger som crashljud till din musik. I denna kategori hittar du alla slags cymbaler; splash-, crash-, ride-, china- och hi-hat-cymbaler. Dan Guitar har även cymbaler av bästa kvalitet från professionella märket Zildjian.

Virveltrumma

En virveltrumma är ett måste för dig som spelar trummor, och är tillsammans med bastrumman den trumman som utgör rytmen i låtar. En virveltrumma kan vara tillverkad av stål eller trä, som ger lite mjukare ljud, eller t.o.m av mässing som ger ett mer sjungande ljud. Virveltrumman har skinn både på ovan- och undersidan. Mot bottenskinnet ligger en rem med spiralfjädrar av stål som skapar det karaktäristiska virvelljudet.

Pukor

När du vill köra ett trumsolo är pukor det bästa du kan använda för att skapa den bästa trumfillen. Hos Danguitar hittar du flera typer av pukor och kan även köpa till extra pukor för att få till ditt önskade trumsolo som imponerar på hela publiken.

Bastrumma

På den gamla goda rocktiden kunde trumsetten nästan inte vara stora nog. Enligt oss får den trenden gärna komma igen. Hos Dan Guitar kan du bunkra upp med rikliga mängder extra pukor, pedaler och cymbaler och bygga upp ett ordentligt trumset med massor av ljud och pondus.