Starta rockband!

Senaste Nytt

Written by:

Det är lite av en dröm som gått i uppfyllelse att jag startat ett rockband med mina vänner. Nu är det jag på trummor, Erik på gitarr, Maria på elbas och Nicklas som sångare. Det känns väldigt spännande. Vi har bestämt oss för att öva varje tisdag och torsdag kväll från 20-23. Det är lite som när jag gick i fotboll som liten, bara att nu är det något jag är riktigt passionerad över.

Vill du också starta ett band? Uppfyll din dröm genom att beställa instrument från Dan Guitar!

Beställa musikinstrument

Vi beställde alla våra musikinstrument och tillbehör på https://www.danguitar.se. Det gick riktigt smidigt. De har verkligen allt man kan tänka sig och vi beställde allt från själva instrumenten – dvs elgitarr, elbas, trumset – till förstärkare, väskor, trumpinnar, pedaler, plektrum och kablar och annat tekniskt som bara måste funka.

Vi skulle definitivt rekommendera danguitar.se om ni är ute efter att köpa musikinstrument, tillbehör, eller annan typ av ljudutrustning. Bland musikinstrumenten erbjuder de alla sorters gitarrer, elgitarrer, basgitarrer, piano, stråkinstrument, blåsinstrument, samt trummor. De har även ljus och effekter, och alla typer av ljudutrustning och tillbehör som är nödvändiga och som gör det roligare att spela.

Bra service

Vi fick riktigt bra service också. I och med att vi hade så mycket att beställa ringde vi upp Dan Guitar och dubbelkollade så att allt var med. De gav i princip en hel checklista med grejer, och vi insåg att vi hade glömt en del smågrejer som kablar till förstärkare, kuddar till väskan för att skydda instrumenten med mera.

Trumset och tillbehör

På Danguitar.se finns både akustiska trummor samt digitala trumset. Det finns en stor variation av trumset och märken, så kolla gärna in deras hemsida för att få en känsla av vad ni är ute efter. Yamaha är ett av de största, mest etablerade märkena inom alla typer av musikinstrument, vilket gör dem pålitliga. Det finns även andra märken specialiserade på trummor, såsom Hitman.

Till trumset finns alla tillbehör ni kan tänkas behöva. Stolar, trumpinnar, monitor, hörlurar, samt metronom är tillbehör som rekommenderas.

Gitarr

För elgitarrer finns ett enormt utbud hos Danguitar.se. Elgitarrer är något av deras specialitet, och de har många olika typer av gitarrer, tillbehör, samt paketlösningar. Det finns många modeller av välkända märken som Fender, Gibson, och Beaton.

Du kommer garanterat att hitta en elgitarr som passar just dig. Om du är osäker på vad du ska välja kan du givetvis ringa Dan Guitar och fråga om råd. Det var det vi gjorde och fick riktigt bra tips om vilka tillbehör som rekommenderas.

Elbas

Vad gäller elbas har Dan Guitar de bästa basgitarrerna på marknaden. Vår basist Maria hittade rätt direkt med en Fender Mustang hon länge spanat in. Just en Fender Mustang ligger lite lägre i prisklassen och passar perfekt för nybörjare.

Söker man efter andra varianter finns alla slags elbasar samt pakelösningar med basgitarr hos Dan Guitar. De har både 4-strängade, 5-strängade och 6-strängade elbasar, och alla tillbehör man kan tänkas behöva.